top of page

Indlæg fra Simon: Logo - fra idé til endeligt design


Helt fra før grundlægningen af fribørnehuset var logoet i tankerne. Fra første bestyrelsesmøde stod det klart at ønsket var at tænke anderledes og at skabe et helt nyt brand for Vorupør Fribørnehus. Bestyrelsen ønskede at få den alsidige natur frem i logoet.

De første skitser blev løst tegnet på papir med kuglepen til et bestyrelsesmøde og senere sendt til mig. Det var en lang process at beslutte hvordan logoet skulle ende med at se ud. Med min stærke holdning og en hel bestyrelses mening kan det være svært at blive enige om alle detaljer, men det lykkedes. I løbet af beslutningsprocessen tror jeg, at vi nåede op på ca. 32 forslag på udseendet af logoet. Hvert enkelte design var ikke voldsomt forskellige, men alligevel var de hver især helt specielle. Bl.a. farverne i logoet har været justeret mange gange, og hver farve er velovervejet.

Som ugerne gik, kom der flere og flere elementer til, fordi vi ønskede et logo, der spændte vidt og repræsenterede alle de parametere vi finder i Thy og i vores fantastiske natur. Hele logoet er bygget op om det gamle VØ-mærke, som flere lokale virksomheder igen er begyndt at genanvende. Det helt gamle VØ-mærke kommer oprindeligt fra fiskerne, som ridsede det ind i sine redskaber sammen med fiskerens initialer. Helt lavpraktisk var det for, at andre fiskere kunne finde ud af, hvor redskaberne hørte hjemme, hvis de fandt vildtfarende redskaber på havet. VØ-mærket menes at stamme helt tilbage fra 1800' tallet.

De sorte fugle i logoet er tranerne fra Nationalpark Thy's logo, og er et symbol på den smukke natur, der omkredser Fribørnehuset i Vorupør, når man ligger ved Nationalparken. De blå bølger kommer fra Cold Hawaii's logo, selvfølgelig fordi børnehuset ligger nærmest side og side med det fantastiske Vesterhav og Cold Hawaii. Solens glade ansigt symboliserer børnenes glæde og leg.

En mærkesag er naturligvis at forhindre mobning, skabe gode relationer med og mellem børnene, samt at skabe en tryg og positiv hverdag. Sammen med logoet skulle både hjemmesiden og facebook-siden søsættes. Det hele skulle passe i farver og udtryk. En stor opgave er at dekorere hjemmesiden med billeder. Lige nu ligger der omkring 70 forskellige skønne billeder, der skaber liv og stemning.

//Simon Lindgaard


bottom of page